Linkuri accesibilitate

Roșia Today a făcut bilanțul după votare. Ce fac Viorica Dăncilă, Codrin Ștefănescu, Orlando Teodorovici și Klaus Iohannis


 Roșia Today, mema
Roșia Today, mema

Bilanț după votare: Viorica Dăncilă se deșteaptă, Codrin Stefănescu își pune păr, Orlando Teodorovici se retrage in cluburi , Iohannis lansează cărți.

Evenimentele din ultimele zile au dat peste cap societatea românească. Odată cu alegerile europarlamentare și intrarea lui Dragnea la pușcărie, am observat schimbări radicale. În bine sau în rău. Așa că am încercat să facem o scurtă sinteză, la cald încă. Ce a fost bine și ce a fost rău după cotitura recentă. Deci, să lăsăm binele și răul să se înfrunte de pe talerele balanței noastre analitice!

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Consecințe pozitive:

A fost neașteptat de bine să vedem schimbarea Vioricăi Dăncilă. Vorbește mult mai coerent, mai fluent, mai limpede. Deci nu e chiar așa cum se credea. Ea juca un rol impus de Liviu Dragnea. Doamna Dăncilă este ca acei zidari care după ce-au cazut în cap de pe schelă, încep să vorbească fluent franceză, germană sau latină. Dacă transformarea din ultimele două zile se păstrează, credem că, până la sfârșitul săptămânii, doamna Dancilă nu o să mai poată sta de vorbă decât cu Patapievici, Liiceanu și Pleșu. Noi pierdem un personaj, dar țara câștigă o personalitate.

Un alt lucru bun este că pesedisto-peremistul-traseistul Codrin Ștefănescu, scuipat ca o măsea stricată, va avea acum mai mult timp să meargă în Turcia să-și facă transplant de păr și, dacă se poate, de obraz, deoarece aceste elemente ale capului îi lipsesc cu desăvârșire.

Orlando Disco Teodorovici va putea să se reîntoarcă la meseria care l-a consacrat, cea de stâlp de cluburi, și să înceapă să mixeze pe la Loft, Fratelli Mamaia sau Boa. Cu ocazia asta va agăța și foarte multe fete. Asta va crește natalitatea, ceea ce este bine pentru sistemul de pensii de peste 25 de ani, când vom ieși noi din câmpul muncii.

Un alt lucru bun este că Mircea Badea, Gâdea și compania vor pleca să caute alte persoane pentru a-și prezenta admirația, respectul și deferența autentică. Ne așteptăm ca divizia “limbi de catifea” a Antenei 3 să lustruiască clanțele celor de la USR-PLUS cât de curând. Și va fi tare distractiv. E ca și cum l-ai vedea pe Mesi sărutând tricoul lui Real Madrid. Just for fun!

Dispare #REZIST, deoarece a disparut obiectul muncii lor. Sau nu dispare, dar va fi mai greu de acum încolo.

Consecințe negative:

Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu se apropie de ridicarea imunității și de pensie. Asta înseamnă că acest Alain Delon al politicii românești, va avea timp să continue șirul căsătoriilor întrerupt la numarul patru sau cinci, nu mai știm nici noi. Asta e bine pentru sporul natural al țării, dar nu e foarte bine pentru tinerele femei.

Un alt lucru deloc bun este că Iohannis și-a mai lansat o carte la Bookfest. De ce este rău? Pentru că în situația actuală, dupa victoria referendumului, PSD-ul va fi nevoit s-o citească și iar ne trezim că se blochează țara deoarece toți pesediștii citesc cartea președinteleui, prin ministere, primarii, agenții ale statului, spitale, etc. în loc să se apuce de treabă.

Ultimul lucru rău după aceste evenimente ar fi renașterea Gabrielei Firea. Aceasta a re-ajuns șefa PSD București. Foarte probabil celebra sârmă din colonul Gabrielei va fi numită vice-primar. Iar aceasta va numi în continuare la conducerea societăților înființate de primarie o gașcă de sârmulițe mai mici, toate avide de salarii mari, contracte grase și prime uriașe. Asta în condițiile în care bugetul local este la pământ.

Încheiem aici acest bilanț provizoriu cu o concluzie evazivă: răul nu a disparut de tot, iar binele nu e destul ca să ne mulțumescă pe toți. Lupta dintre bine și rău continuă. Trist este că nu se va termina niciodată.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG