Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase pentru Roșia Today: „Nu știu dacă voi putea scoate PSD-ul la lumină, dar știu sigur că Dragnea l-a lăsat în beznă.” 


Roșia Today
Roșia Today

A trebuit ca partidul să atingă limita umilinței electorale pentru ca fostul președinte Adrian Năstase să încerce o revenire pe cai mari în politica de nivel înalt.

Într-o petiție lansată pe internet (și semnată deja de peste 500 de simpatizanți PSD), ex-premierul explică cum s-a ajuns la dezastru și ce pași ar trebui urmați pentru ca social-democrații să redevină ce-au fost odată și chiar mai mult decât atât.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Dacă Adrian Năstase va deveni acel erou care va reuși să readucă „partidoiul” pe linia de plutire rămâne de văzut. Deocamdată, este doar foarte multă comedie în acest demers care repune pentru a mia oară pe tapet reformarea PSD. Râzi și treci mai departe.

Reporterii Roșia Today au reușit să obțină, în exclusivitate, Planul de acțiune în 10 pași (și care nu a fost dat publicității din motive lesne de înțeles) pe care Adrian Năstase l-a gândit în vederea resuscitării PSD.

1. Președinția partidului va fi preluată de unul dintre următorii trei: Dan Matei-Agathon, Octav Cozmâncă sau Miron Mitrea.

2. Doamna Viorica Dăncilă va fi marginalizată mai mult decât poate singură.

3. Noul premier: Viorel Hrebenciuc (de văzut dacă este disponibil).

4. Mesajele de la Bruxelles vor fi literă de lege pentru guvern în declarații și la televizor. În fapt va urma linia tradițională: pe afară-i vopsit gardu’, și-năuntru leopardu’.

5. Pensiile și salariile nesimțite se vor transforma în impozite nesimțite.

6. După vizita Papei, îl vom invita în România și pe patriarhul Kiril al Rusiei să sfințească sediul PSD, să-l canonizeze pe Nicolae Ceaușescu și să-l împărtășească pe Ion Iliescu ca să se spele păcatele trecutului.

7. Autostrăzile terminate vor fi inaugurate o dată la trei luni.

8. Pentru o imagine credibilă in UE purtător de cuvânt al partidului va fi propusă Laura Codruța Kovesi. Dacă refuză, ceea ce este sigur, dar merită încercat ca exercițiu mediatic, va fi pus pe aceeași funcție Nicolae Guță.

9. Pentru atragerea tineretului și a publicului larg de la oraș, activ pe rețelele sociale, PSD va milita pentru liberalizarea marihuanei și a substanțelor relaxante în general. Este esențială o relaxare puternică a votanților din mediul urban.

10. În mediul rural, se ridică ștacheta de la pomana electorală cu ulei, zahăr și făină, la cartele prepaid, abonamente Netflix/ HBOGO și smartwatch-uri Apple.

Rugat să comenteze intențiile de mai sus, Adrian Năstase ne-a declarat: „Sunt anumite chestiuni care se referă la aspecte sensibile. Vedeți dumneavoastră, este prematur să intru în detalii. Deocamdată nu știu dacă eu voi putea scoate PSD-ul la lumină, dar știu sigur că Dragnea l-a lăsat în beznă. Toți orbecăie, săracii. Mi-e și milă. Și aș mai spune ceva destul de trist. După ieșirea din joc a lui Dragnea, Draghici, Vâlcov sau Codrin Stefănescu acum la conducerea PSD-ului chiar nu mai poate număra nimeni ouă. De ce? Fiindcă nu mai sunt. Au rămas doar găinile.”

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG