Linkuri accesibilitate

Roșia Today despre cine sunt prezidențiabilii PSD: Mihai Gâdea, Dan Puric, Nicolae Guță? 


Roșia Today îl vede pe preferatul propagandei rusești ca pe „o adevărată cantină spirituală”
Roșia Today îl vede pe preferatul propagandei rusești ca pe „o adevărată cantină spirituală”

Propaganda din Rusia dă o nouă mână de ajutor celor din PSD. Încă năuciți de condamnarea lui Dragnea și anesteziați de politica dusă de el în ultimii ani, social-democrați se află într-o mare criză de cadre de nădejde.

Oricât ai încerca să scotocești prin sediile din toată țara, e imposibil să găsești un candidat rezonabil pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului. Cum spuneam, se pare că lumina vine și de aceasta dată de la răsărit. Dan Puric ar putea fi imaginea cu care PSD ar avea șanse să-l bată pe Iohannis.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Eu un român adevărat, zic rușii, e cunoscut, vorbește mult și bine, mustește de gânduri și emite idei cu viteze supersonice. Dan Puric e un intelectual crâncen, performer de stand-up și pantomimă creștin-ortodoxă, filizof și scriitor greu încercat în cele câteva zeci de mii de pagini pe care le-a scris în abia prima parte a operei sale. Ca să-l parafrazăm pe Everestul jignirilor, C.V. Tudor, ne întrebăm și noi ce are Dan Puric și nu are clovnul Siminică pentru a fi prezidențiabil PSD? N-are viață, în primul rând, Dumnezeu să-l ierte.

În schimb, Dan Puric reușește să hrănească ideologic o mulțime de români. E o adevărată cantină spirituală, gata să sature mase mari de oameni cu drept de vot. Poate că maestrul va reuși ce n-au putut Năstase, Geoană și Ponta. Lupta e deschisă.

Dar, undeva într-un colț de studio TV, se află alternativa PSD pentru cea mai înaltă funcție în stat. Ea se numește Mihai Gâdea. Serios, cu freza impecabilă, față de bebeluș care-și terorizează părinții și vecinii, senin ca diminețile de vară atunci când spune cele mai greu digerabile minciuni. Dan Puric trebuie să se teamă de Gâdea, e clar. Și asta doar până când vor apărea și alți pretendenți. Nouă nici Nicolae Guță nu ni se pare o variantă de neglijat. Merge direct la sufletul omului de rând, e cunoscut, nu s-a îmbogățit din politică. Sau poate Alexandru Arșinel. E comic, e cunoscut, s-ar potrivi perfect pe modelul ucrainean. Lista pare că e deschisă, CV-urile încă pot fi depuse. PSD-ul cauta cu frenezie un cadru de nădejde pentru a conduce țara. Unde s-o conducă? Asta credem că nici ei nu știu. Singurul lucru pe care sunt absolut siguri este că vor președinția, dar n-au cu cine.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG