Linkuri accesibilitate

Codrin Ștefănescu pentru Roșia Today: „Dăncilă s-a dat cu statul paralel”  


Din postura de victimă a statului paralel condus de Iohannis, Ștefănescu nu a ezitat să afirme că Dragnea ar fi deținut politic, iar dosarul său penal ar fi fost cusut cu ață albă. Cel mai apropiat dintre colaboratorii lui Liviu Dragnea crede că absolut toți liderii PSD aflați în atenția DNA sunt nevinovați, prigoana îndreptată asupra lor având un vădit caracter politic.

Reporterii Roșia Today au reușit să-i smulgă răspunsuri la câteva întrebări incomode.

Rep. – Credeți că fără acel discurs naționalist și antieuropean PSD ar fi obținut un alt rezultat la alegerilor din 26 mai?

Da, normal! Ar fi obținut un rezultat catastrofal. Electoratul nostru este mai informat și mai deștept decât se crede. Îi cunosc pe mulți dintre ei. Nu-s cretini cum crede opoziția. Sunt oameni mai simpli și neștiutori doar în aparență, pentru ca să le dea primarii ajutoare sociale.

Rep. – Spuneați că l-ați găsit pe Liviu Dragnea relativ optimist și puternic. Ce făcea în celulă când l-ați vizitat?

Flotări într-o mână, iar cu cealaltă mână vorbea la telefon cu Ecaterina Andronescu. Încerca s-o convingă să candideze la șefia PSD. Între Katy și Viorica diferențele sunt la fel de mari ca între Messi și Chipciu.

Rep. – Credeți că pe Liviu Dragnea l-ar interesa să revină în politică după ispășirea pedepsei?

Bineînțeles! După cum vedeți, partidul l-a reactivat pe Adrian Năstase, a încercat ceva și cu Mircea Geoană... În curând vor reveni Vanghelie, Cozmâncă, Hrebenciuc, poate și Mazăre dacă dă CCR ceva bun pe justiție. Politica de nivel înalt nu poate fi făcută cu niște amatori ca Dăncilă sau Oprișan.

Rep. – Dvs. credeți că oamenii politici cu condamnări grele la activ reprezintă cea mai bună soluție pentru PSD?

Da, pentru că știu ce e viața, pentru că sunt luptători, că sunt oameni de acțiune cu mult curaj. Ați văzut vreodată un sărac luat de DNA? Nu, și nici n-o să vedeți. Invidia e mare în țara asta, iar dușmani au doar ăia care pot, nu aia care nu pot. Când te ia în vizor statul paralel, înseamnă că sută la sută ești capabil, deștept, muncitor și patriot.

Rep. – Chiar și dacă ai furat milioane de euro din bani publici?

Povești de adormit copiii! Dacă nu te-a prins nimeni în flagrant, de unde dovada că ai furat? Apar martori mincinoși după 20-30 de ani și spun tot felul de prostii, la presiunea statului paralel. Asta-i Justiție? E mai rău ca pe vremea Inchiziției.

Rep. – Cum catalogați reacția PSD după ce Liviu Dragnea a ajuns după gratii?

Majoritatea s-a dezis de el. Aici se vede caracterul omului. Dacă ațâția ani ți-a fost bine, ai mâncat o bucată de pâine mai albă, și n-ai mai stat la Parlamentul European să-ți spele ăia creierii pentru 5-6 mii de euro amărâți pe lună, ai condus guvernul, cum poți fi atât de pervers la primul semn de slăbiciune al liderului? Dăncilă s-a dat cu statul paralel. Acum se pupă cu Iohannis și cu Timermans, ne-a vândut dușmanilor în cel mai sinistru mod. Rușine să-ți fie, Viorico! Ce era Dăncilă fără Dragnea, o amărâtă de europarlamentară din Videle, punct. Doamne, în ce țară trăim.

Rep. – Mulțumim pentru interviu.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG