Linkuri accesibilitate

Roșia Today despre candidatul pentru Cotroceni la care se gândește Viorica Dăncilă: Romică Țociu sau Flory din Vaslui


Înainte ca PSD să-și desemneze candidatul pentru prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu vine cu cea mai bună variantă posibilă: el însuși, sprijinit de tripleta PSD-ALDE-Pro România! Nu, n-a spus-o cu subiect și predicat, însă, oricine îl cunoaște cât de cât, știe ce-și dorește încă de când a fost achitat în dosarul de mărturie mincinoasă.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Reporterii Roșia Today au stat de vorbă cu protagoniștii implicați în așa-zisa coalizare a stângii. Președintele ALDE crede în șansa lui: ”Mă doare să văd cum ALDE moare și nici PSD nu se simte prea bine. Noi am rămas ultima redută în lupta cu statul paralel, după ce Dragnea s-a retras la închisoare. Doar eu aș putea să-i fac față lui Iohannis într-o confruntare directă, pentru că am experiența și carisma necesare. Cu Ponta m-am înțeles. I-am promis un Harley-Davidson pe GPL dacă mă lasă să candidez. Cu Dăncilă încă n-am ajuns la o concluzie, dar e femeie și sunt convins că-i pot oferi ceea ce-și dorește. Pe de altă parte, sunt un om care a trecut prin cinci căsnicii. Dacă am rezistat și încă trăiesc, înseamnă că sunt bun de președinte. Președinția e floare la ureche pe lângă o căsnicie. Darămite pe lângă cinci.” A spus pentru Roșia Today, Călin Popescu Tăriceanu.

Și Victor Ponta pare conștient de oportunitatea dispariției lui Dragnea din peisaj: ”Pro România rămâne singurul partid de stânga autentic. Am luat ultimii oameni din PSD și de pe unde s-a mai putut, și am reușit imposibilul. Dacă Dăncilă ar fi deșteaptă, ar merge pe mâna noastră la prezidențiale. Din păcate, nu e. Dar jocurile abia încep. Mai vedem.”

Contactată telefonic, premierul Viorica Dăncilă a agreat ideea unui candidat unic al stângii, însă cu mari rezerve: ”Mulți colegi m-au rugat să candidez eu din partea PSD, ca să-i demonstrez lui Iohannis cine-i șeful. Consider că am mai multe de spus în fruntea guvernului, căci numai cine nu vorbește, nu greșește, apropo de anumite greșeli de exprimare care le-am făcut pe fond emoțional din cauza presiunilor la care am fost supusă de Dragnea și Codrin Ștefănescu. Încă îi visez noaptea cum mă hărțuiesc psihic si sentimental pentru ordonanțe. Tăriceanu vrea să-l susțin, dar mie nu-mi place că e cam bătrân. Nici Ponta nu mă aranjează. Mai bine îl susțin pe ciudatul de Pleșoianu. Măcar ăla e dus cu pluta complect. Ponta e decât trădător. Așa că lăsați-mă să mă gândesc ce vom face. Poate venim cu o surpriză, gen Romică Țociu sau Flory din Vaslui pentru Cotroceni. Oricum, trebuie cineva care să fie mai comic decât mine, ca să mai respir și eu.”

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG