Linkuri accesibilitate

Roșia Today: România pregătește o revoluție feroviară 


Roșia Today a aflat că se pregătește achiziționarea de trenuri noi - „era păcat să nu valorificăm infrastructura impecabilă care i-ar face invidioși până și pe strămoșii noștri daci”
Roșia Today a aflat că se pregătește achiziționarea de trenuri noi - „era păcat să nu valorificăm infrastructura impecabilă care i-ar face invidioși până și pe strămoșii noștri daci”

Aflăm că se pregătește achiziționarea unor trenuri noi, în valoare de un miliard de euro. O veste senzațională pentru români, exact ce lipsea chelului, tichie de mărgăritar. Era păcat să nu valorificăm infrastructura impecabilă care i-ar face invidioși până și pe strămoșii noștri daci.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

​Astăzi ca să mergi cu trenul îți trebuie răbdare și noroc. Răbdare, fiindcă trenurile rareori depășesc 40 km/oră și noroc, pentru că sar de pe șine când ți-e lumea mai dragă. Infrastructura feroviară este un dezastru. Probabil cea mai proastă din Europa. Iar călătorii s-au rărit așa de tare încât CFR-ul s-a văzut obligat să reducă numărul de vagoane la maximum. În România sunt foarte multe trenuri cu un singur vagon. În curând vor apărea probabil trenurile cu jumătate de vagon , iar la final, trenurile fără niciun vagon. Cei doi călători de pe traseu vor urca direct în locomotivă. În aceste condiții, a venit știrea senzațională că CFR va achiziționa 80 de trebuni în valoare de 1 miliard de euro. Ca să mergă cum, pe ce șine? Pe alea neschimbate de 100 de ani? Planul este unul măreț și poate da peste cap tot ce știa omenirea despre transportul cu trenul.

Roșia Today a solicitat un punct de vedere unui specialist de la ministerul transporturilor care ne-a declarant sub protecția anonimatului: “Vagoanele vor fi lipite pe toată lungimea unui traseu. Nu vor mai fi locomotive, pentru că trenurile nu se vor mișca, deoarece dacă se mișcă, deraiază. De la Iași la București, călătorii vor putea merge pe jos, dar prin tren, fără să-i plouă, fără să-i ningă, fără să le fie frig. Vor fi eliminate întârzierile. Cât de devreme sau cât de târziu va ajuge călătorul va depinde doar de el. CFR va asigura condițiile de mers, dar nu își va mai asuma deplasarea propriu-zisă. Va exista și o categorie de bilete ieftine, pentru cei care vor merge pe vagoane, prin aer liber. De asemenea, vor fi și trenuri de mare viteză, prin care se va putea merge cu bicicleta sau motocicleta. Studenții și pensionarii vor beneficia, ca de obicei, de reduceri. În plus, li se vor da role sau patine cu rotile și claxoane, pentru evitarea accidentelor. După ce toată rețeaua de trenuri lipite va acoperi țara, se va trece la cumpărarea de OZN-uri și drone cu fir, un fel de troleibuze care vor brăzda cerul României. În aceste condiții, nu înțelegem nemulțumirile legate de activitatea ministrului Cuc.” - a spus reprezentantul ministerului, urcându-se într-un Mercedes SLK și demarând în tromba spre sediul partidului, unde era așteptat la o ședință despre dezvoltarea rețelei CFR în campania electorală.

XS
SM
MD
LG