Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Gabriela Firea a aflat, în sfârșit, că este primarul general al Capitalei, care este extrem de poluată


Locul rablelor de Dâmbovița sau Călărași, care acum hoinăresc bezmetic în căutarea unui spital sau a unui mall, va fi luat de taxiurile de Ilfov.
Locul rablelor de Dâmbovița sau Călărași, care acum hoinăresc bezmetic în căutarea unui spital sau a unui mall, va fi luat de taxiurile de Ilfov.

Mai era puțin și se termina mandatul doamnei Firea înainte să se întâmple ceva cât de cât bun în București.

Astăzi, omenirea a aflat că se pregătesc măsuri de reducere a traficului și, implicit, a poluării. Astfel, se vor introduce viniete pentru toate mașinile poluante care vor să tranziteze zonele centrale ale orașului și viniete pentru mașinile neînmatriculate în București și Ilfov care vor să circule prin orice zonă a capitalei.

Măsuri normale, care puteau fi luate cu mulți ani în urmă și pentru care nu îți trebuie IQ mult peste medie. Dar, conform legii compensației, aglomerația și poluarea produse astăzi de unii vor fi înlocuite discret cu aglomerația și poluarea făcute mâine de alții. Locul rablelor de Dâmbovița sau Călărași care acum hoinăresc bezmetic prin București, în căutarea adresei unui spital sau a unui mall, va fi luat de taxiurile de Ilfov. Ele abia așteaptă un trafic mai lejer, în care să zburde libere în căutarea de clienți pe care să-i batjocorească. Se va face loc roiurilor de mașini de gunoi care vor defila ziua pe străzi, va fi epoca de aur a mașinilor de aprovizionare, care tot ziua în amiaza mare vor încărca și descărca marfă în tot orașul.

Parcările subterane și supraterane, care erau goale, vor fi și mai goale. Pe străzi vom mai vedea doar bogați și săraci. Limuzinele vor mânca asfaltul cot la cot cu autobuzele turcești. Clasa de mijloc va dispărea în măruntaiele pământului și va umple metrourile până la refuz. Va fi un București confuz, cu cetățeni fără repere. Deplasarea va fi bezmetică, nervii vor crește. E posibil să se organizeze proteste masive. Nu ne dăm seama ce-a fost în capul doamnei Firea, dar trebuie să recunoaștem că e un act de mare curaj să anunți asemenea măsuri cu mai puțin de un an înainte de alegerile locale. Dacă eram consilierii Gabrielei, având în vedere că tot nu s-a făcut nimic în aproape patru ani, dădeam liber în București la toate mijloacele e transport cunoscute de om, începând de la cai și terminând cu mașini artizanale sau drone pe GPL.

De fapt, chiar așa, de ce nu introduce doamna Firea tranzitarea Bucureștiului cu calul. E curat, ecologic, tradițional, prietenos, și foarte sigur. Astfel Bucureștiul ar putea deveni într-adevăr un oraș pitoresc, nepoluat și cu cel mai civilizat trafic din lume. Iar calul mai are un avantaj uriaș pentru Bucureșteni: poți intra cu el in mall. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu calul prin Băneasa Shopping City sau Megamall sau Park Lake Mall. Oricum e plin de țărani.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG