Linkuri accesibilitate

Un apropiat al lui Dragnea, fost subordonat al lui Carmen Dan, șef la PNL Buzău


Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a criticat decizia organizației buzoiene a partidului de a-l promova în poziția de secretar-general al filialei pe Viorel Ștefu, fost secretar de stat în subordinea lui Carmen Dan și apropiat al lui Liviu Dragnea în perioada protestului diasporei din 10 august 2018.

Plecat de la PSD, cu o escală la Pro România, partidul înființat de fostul premier și președinte al PSD, Victor Ponta, Ștefu a fost primit cu brațele deschise în PNL și promovat până la nivelul de secretar general al organizației buzoiene, cu ajutorul președintelui organizației liberale, a explicat Rareș Bogdan, vineri seară, la Digi 24.

El s-a arătat revoltat de faptul că Ștefu, care a fost implicat în evenimentele de la 10 august, va sta „la aceeași masă” cu el. „Domnul Ștefu este o greșeală pentru PNL, filiala Buzău”, a spus Rareș Bogdan.

„Dacă era un simplu membru puteam să înțeleg, să mă întorc cu spatele. Dar în momentul în care îl pui secretar general la o filială unde candidează președintele partidului de opoziție și secretarul general de la al doilea partid de opoziție, adică domnul Ciolacu și domnul Felix Rache, doi lideri importanți ai stângii, împotriva noastră, e un dezastru. A fost pus de Liviu Dragnea și a fost un apropiat a lui Liviu Dragnea și al lui Carmen Dan”, a explicat Rareș Bogdan.

Bogdan spune că Ștefu, fost secretar de stat în Ministerul de Interne, este cel care a primit informările de la serviciile de informații, DIPI și SRI, pe subiectul 10 august, fără a le comunica mai departe, numit din ordinul lui Liviu Dragnea, un apropiat de-al său și al fostului ministru PSD de Interne, Carmen Dan.

„Îl rog pe domnul Romanescu (Cristinel - președintele PNL Buzău - n.r.), în seara asta sau mâine, să facă adunare și să-i spună domnului Ștefu că dacă vrea în PNL să treacă prin perioada de penitență de cinci ani, să vedem că e un mebru activ, adică să lipească afișe, să meargă în campania electorală să împartă pliante și după asta să devină numărul doi într-o filială unde noi ne batem cu doi dintre cei mai importanți lideri ai stângii. Domnul Ștefu este o greșeală pentru PNL, filiala Buzău. Sunt convins că Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Dan Motreanu, Alina Gorghiu și ceilalți lideri importanți ai PNL habar nu au de istoria acestui individ. Eu care vin din stradă, dintre oameni, din mulțimea de la 10 august, eu știu cine e domnul Ștefu. Și nu o să accept ca domnul Ștefu să stea la aceeași masă cu mine și nu o să stea”, a încheiat Rareș Bogdan.

XS
SM
MD
LG