Linkuri accesibilitate

Un asociat al lui Rudy Giuliani, plătit cu un million de dolari de oligarhul ucrainean Dmytro Firtash


Rudy Giuliani și asociatul său, Lev Parnas
Rudy Giuliani și asociatul său, Lev Parnas

Procurorii americani au spus în instanță, marți, că Lev Parnas, un asociat al lui Rudy Giuliani, avocat personal al președintelui Donald Trump, a primit o plată de un milion de dolari de la un avocat al oligarhului ucrainean Dmytro Firtash.

Lev Parnas, cetățean american originar din Ucraina, a fost recent eliberat pe cauțiune, după ce a fost arestat, în octombrie, pentru infracţiuni privind finanţarea electorală, conspirație și declarații false. Parnas se află acum în arest la domiciu în Florida.

Procurorii au spus că lui Lev Parnas ar trebui să-i fie anulată cauțiunea, deoarece și-a subestimat veniturile și bunurile atunci când s-a discutat eliberarea condiționată. De altfel, procurorii au cerut săptămâna trecută să i se revoce cauțiunea lui Parnas. Ei au menționat o plată de un milion de dolari pe care Parnas a primit-o printr-un cont din Rusia în septembrie, cu o lună înainte de a fi pus sub acuzare. Contul era pe numele soției sale, Svetlana Parnas.

Procurorul american Rebekah Donaleski a declarat marți că plata a venit de la oligarhul Firtash prin intermediul avocatului său. Procurorul a adăugat că nu este plauzibilă explicația lui Lev Parnas, că plata ar fi reprezentat un împrumut către soția lui.

Autoritățile americane îl anchetează pe oligarhul ucrainean Dmytro Firtash din 2006 pentru suspiciunea de luare de mită și formarea unui grup infracțional organizat și s-a încercat extrădarea lui din Austria în SUA. Firtash și-a făcut averea vânzând gaz natural în Ucraina și din afaceri cu îngrășăminte chimice.

Lev Parnas și un partener de afaceri inculpat, cetățeanul american din Belarus, Igor Fruman, sunt asociați apropiați ai lui Rudy Giuliani.

Parnas, Fruman și Giuliani au fost implicați în întâlniri cu actuali și foști oficiali ucraineni privind investigațiile legate de presupusele afaceri ale fostului vicepreşedinte Joe Biden şi ale fiului acestuia, Hunter.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG