Linkuri accesibilitate

Un atac cu dronă închide aeroportul Vnukovo din Moscova, în timp ce contraofensiva Ucrainei continuă


Bloc de birouri avariat al Centrului Internațional de Afaceri din Moscova (orașul Moscova) în urma unui atac de dronă raportat la Moscova, pe 30 iulie 2023.

Rusia a închis un aeroport aglomerat din Moscova, în urma unui atac cu drone ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce contraofensiva Ucrainei continuă să progreseze în sud.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean, Hanna Malyar, a scris pe Telegram pe 30 iulie că forțele Kievului „înaintează încet, dar sigur” în direcția Berdiansk și Melitopol, în regiunea de sud Zaporojie.

„Luptele continuă în toate direcțiile ofensivei”, a scris Malyar.

Între timp, autoritățile din Moscova au închis temporar aeroportul Vnukovo al capitalei, după ce un atac din 30 iulie a rănit o persoană și a deteriorat două clădiri de birouri.

Agenția rusă RIA Novosti, controlată de stat, a publicat fotografii care arată deteriorarea unui turn de birouri din prestigiosul complex de afaceri Moskva-Citi.

Ministerul Apărării a raportat că o dronă a fost doborâtă deasupra capitalei, în timp ce alte două s-au prăbușit înainte de a-și atinge obiectivul.

Afirmațiile nu au putut fi verificate în mod independent, iar Kievul nu a comentat imediat relatările. Este a patra oară în această lună când Moscova este vizată de atacuri cu drone.

Armata ucraineană a declarat pe 30 iulie că podul Chonar, care leagă Crimeea de zonă ocupată a regiunii Herson, a fost avariat într-un atac ce a avut loc cu o zi înainte.

Autoritățile pro-ruse din Herson au raportat, de asemenea, lovituri cu rachete ucrainene care vizează liniile feroviare din regiune, susținând că atacurile au fost respinse.

Ministerul rus al Apărării a mai spus că „25 de drone” au atacat ținte nespecificate în Crimeea, adăugând că toate au fost distruse. Crimeea, care este ocupată de Rusia din 2014, este baza flotei ruse de la Marea Neagră și o legătură vitală de aprovizionare între Rusia și părțile ocupate de ruși din sudul Ucrainei.

Statul Major al Ucrainei a raportat 36 de ciocniri de luptă în perioada 29-30 iulie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG