Linkuri accesibilitate

Un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști în urma unui scandal în București


Secretarul de stat Bogdan Despescu
Secretarul de stat Bogdan Despescu

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a ieșit public miercuri și a subliniat că forțele de ordine vor acționa ferm atunci când viața le este pusă în pericol.

Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un cetăţean sau un poliţist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol, acţionăm ferm, conform legii, şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare.", a arătat Bogdan Despescu într-o declarație de presă.

Declarația vine după ce, noaptea trecută, un bărbat agresiv a fost împuşcat de poliţiştii într-un bloc din Capitală. Ulterior, bărbatul a decedat la spital.

Totul a început după un apel la 112 care anunţa că un bărbat ameninţă angajaţii hotelului în care era cazat. În momentul în care poliţiştii au sosit în hotel, bărbatul a devenit agresiv cu oamenii legii şi i-a ameninţat şi pe ei.

Bărbatul împușcat a devenit agresiv când a fost somat şi l-a atacat pe unul dintre angajaţii MAI cu o foarfecă. Bărbatul a fost împuşcat în zona pieptului, după ce anterior a fost executat și un foc de avertisment.

În această dimineaţă, în jurul orei 4,00, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, care după câteva minute l-au localizat", informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Din primele date a rezultat ca la vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit violent şi a reuşit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior în bloc, unde a încercat din nou să lovească şi i-a ameninţat, motiv pentru care, după somaţie, unul dintre poliţişti a executat foc cu armamentul din dotare

Directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, comisar-şef de poliţie Bogdan Berechet, a arătat că doi ofițeri au fost răniți în incidentul de marți noapte, iar pentru clarificarea tuturor aspectelor cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG