Linkuri accesibilitate

Un centru de expoziții din Moscova, lovit în urma unui atac cu drone


Forțele de securitate din Moscova controlează zona centrului de expoziții.

Un atac cu dronă ucrainean a lovit vineri dimineață o clădire din Moscova, provocând o explozie care a fost auzită în cartierul de afaceri al oraşului, au afirmat oficiali ruşi, potrivit BBC.

Primarul Serghei Sobianin a afirmat că apărarea anti-aeriană a doborât drona, iar resturile acesteia au căzut pe Centrul Expo din oraş. Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra capitalei Rusiei.

Filmări neverificate care au apărut pe reţelele sociale par să arate un fum dens şi gri care se ridică pe cerul nopţii deasupra Moscovei. Ucraina nu a comentat deocamdată subiectul.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 4.00 (1.00 GMT), a afirmat ministerul Apărării din Rusia, pe Telegram.

Acesta a arătat că, după ce a activat sistemele de apărare anti-aeriană ale oraşului, drona „şi-a schimbat traiectoria de zbor”, căzând pe o clădire non-rezidenţială de pe malul Krasnopresnenskaya, o zonă a Moscovei unde au sediul mai multe clădiri guvernamentale.

Ministerul a adăugat că resturile dronei nu au provocat un incendiu şi nimeni nu a fost rănit, în timp ced Sobianin a afirmat că drona nu a provocat „pagube semnificative” Centrului Expo.

Centrul de expoziții este un spațiu expozițional mare folosit pentru conferințe și este situat la mai puțin de 5 km de Kremlin.

Un martor care se afla în zonă a declarat agenției de presă Reuters că atacul a provocat „o explozie puternică”.

Ministerul rus al Apărării a spus că resturile nu au provocat un incendiu, în timp ce primarul Sobyanin a spus că drona nu a provocat „nicio daună semnificativă” clădirii.

Agenția de presă de stat Tass a scris că unul dintre pereții exteriori ai centrului s-a prăbușit parțial.

Aeroportul Vnukovo din Moscova a fost închis și el în urma incidentului, a scris Tass, dar a fost redeschis la scurt timp mai târziu.

În ultimele luni, Moscova a fost vizată de mai multe lovituri cu drone.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG