Linkuri accesibilitate

Un medic de la DSP București, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anchetă la toate DSP-le din țară


Andrei Baciu, Nelu Tataru
Andrei Baciu, Nelu Tataru

O doctoriță de Direcția de Sănătăate Publică București a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, iar contacții ei au fost izolați, a anunțat joi ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care a trimis o echipă de la minister ca să facă verificări.

„O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacți direcți, toți sunt în izolare în acest moment, și sunt 14 care s-au autodenunțat ca și contacți direcți, urmând ca astăzi să fie testați fiecare dintre ei”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a anunțat că în zilele următoare va trimite o comisie de la minister pentru verificări la DSP București ca să evalueze ancheta și modul în care s-a făcut, context în care a anunțat că va extinde ancheta la toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

„Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici și o echipă de la Ministerul Sănătății care să evalueze toată această anchetă și contextul în care s-a desfășurat ancheta. Este necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienților care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internați sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum și anchetele epidemiologice în derulare”, a mai spus Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

În ceea ce privește cazurile apărute la un cămin de bătrâni din sectorul 1 din București, Nelu Tătaru a declarat că a cerut o reevaluare a situației.

„Am văzut, sunt testați în acest moment toți. Ieri au fost trei care au acuzat simptome, au fost la spital, doi s-au reîntors în acest moment. Toți sunt testați, eu am cerut restestare și o reevaluare”, a spus Tătaru.

Europa Liberă a scris marți, în exclusivitate, despre căminul de bătrâni din Sectorul 1, unde există un focar de COVID-19, după ce Direcția de Sănătate Publică a refuzat să testeze imediat rezidenții internați. În prezent, de la căminul din Sectorul 1, există aproape 30 de pacienți confirmați cu COVID-19, iar o persoană a decedat săptămâna trecută. Directoarea Căminului susține că DSP nu a acționat rapid, ceea ce e „o crimă".

XS
SM
MD
LG