Linkuri accesibilitate

Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, distribuit către DSP-uri


Raed Arafat

Grupul de Comunicare Strategică a atras atenția asupra circulării unui mail fals, atribuit secretarului de stat Raed Arafat, care a circulat în rândul Direcțiilor de sănătate Publică din țară.

Folosind o adresă care seamănă cu cele oficiale, de aici putând apărea confuzia (nr. adresa falsă are terminația .gav în loc de .gov folosit de guvern), se transmite DSP-urilor să raporteze discreționar numărul de noi cazuri de îmbolnăvire sau decesele cauzate de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese.

Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale", arată Grupul de Comunicare Strategică într-o informare de presă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG