Linkuri accesibilitate

Un nou caz de coronavirus, al 29-lea pe plan național


A fost confirmat și cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. Femeia este contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.

De la pacientul 26, România se află în scenariul doi imaginat de autorități, cel cu peste 25 de pacienți infectați dar până într-o sută.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a spus marți seară că scenariul doi reprezintă doar o răspândire sporadică a coronavirusului și nu implică motive grave de îngrijorare.

”Scenariul doi înseamnă încă răspândire sporadică a coronavirusului și rămânem încă departe de Italia, Germania și nu mai vorbim de Coreea. Din cei 20 de pacienți internați, toate sunt forme ușoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat. Avem constituită această baze de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…) Facem simulări și pentru scenariile 3 sau 4 pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”.

XS
SM
MD
LG