Linkuri accesibilitate

Un nou caz în SUA în care un tânăr de culoare este ucis de un polițist


Imagine de la protestele recente din Atlanta
Imagine de la protestele recente din Atlanta

Șefa poliției din Atlanta a demisionat după ce un tânăr afro-american de 27 de ni a fost ucis de un polițist, într-o altercație.

Rayshard Brooks, de 27 de ani, adormise în mașină în fața unui fast food din Atlanta de tip drive in, căruia îi blocase intrarea. Biroul de Investigații din Georgia investighează incidentul. Se pare că poliția a ajuns la restaurant în urma unui apel și i-a făcut un test de alcoolemie lui Brooks, iar în momentul în care a încercat să-l aresteze, tânărul a fugit.

Într-un video filmat de un martor ocular, se observă o încăierare între Brooks și doi ofițeri albi de poliție. Brooks i-a luat pistolul cu electroșocuri unuia dintre polițiști. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Directorul Biroului de Investigații din Georgia, Vic Reynolds, a spus, într-o conferință de presă, că o altă filmare arată cum Brooks are în mână pistolul cu electroșocuri al polițistului, în timp ce fuge de la locul incidentului. Imaginile îl descriu pe tânărul de 27 de ani cum fuge de cei doi polițiști, cu o mână ridicată, în care se vede că ține un obiect îndreptat spre un ofițer de poliție.

În acel moment, ofițerul poliției din Atlanta l-a rănit pe Brooks, care a fost dus la spital, unde, după scurt timp, a murit.

Primarul orașului, care a acceptat demisia șefei poliției locale, a spus că „nu vede justificată folosirea forței” de către poliție și a cerut destituirea grabnică a ofițerului care a tras în Brook.

Seara, protestatarii au blocat o autostradă importantă a orașului și au dat foc restaurantului unde a avut loc incidentul în urma căruia Brooks și-a pierdut viața. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a împrăștia mulțimea.

Moartea lui Brooks ar putea provoca noi proteste, la câteva săptămâni de la uciderea lui George Floyd, un bărbat de culoare, care a murit în momentul reținerii sale de către poliție, după ce vreme de aproape nouă minute un ofițer a ținut genunchiul pe gâtul lui, așezat pe caldarâm.

L. Chris Stewart, avozat al familiei lui Brooks, a spus că ofițerul care i-a provocat tânărului moartea ar trebui acuzat de folosirea nejustificată a unei forțe letale, egală cu acuzație de crimă. Avocatul a spus că nu se poate spune că un pistol cu electroșocuri nu este o armă letală.

Relatare din surse AP, Fox News Atlanta și Reuters

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG