Linkuri accesibilitate

Un nou cutremur puternic lovește Croația, pentru a doua zi consecutiv


Daunele provocate de cutremur în Petrinja, Croația, 29 decembrie
Daunele provocate de cutremur în Petrinja, Croația, 29 decembrie

UPDATE: Cel puţin 7 persoane au murit şi mai multe au fost rănite în puternicul cutremur produs marţi la prânz în centrul Croaţiei, care a provocat ample distrugeri în oraşul istoric Petrinja.

***

Un cutremur puternic a lovit Croația pentru a doua zi consecutivă, provocând daune clădirilor din mai multe orașe, inclusiv capitala Zagreb. Centrul Seismologic Mediteranean European a notificat existența unui cutremur cu magnitudinea 6,3 care a lovit la 46 de kilometri sud-est de Zagreb, iar mass-media croată a prezentat imagini cu locuitori care se alergau pe străzi, cât și cu pagube materiale produse la nivelul clădirilor.

Centrul german de cercetare pentru geoștiințe GFZ a raportat că seismul a avut o magnitudine de 6,4 și a lovit la o adâncime de 10 kilometri. Nu au existat rapoarte imediate despre victime sau despre detalii despre pagube.

Potrivit primelor rapoarte, cutremurul a provocat pagube mari, prăbușirea acoperișurilor, fațadele clădirilor și câtorva clădiri întregi.

S-a simțit în toată Croația, dar și în Serbia și Bosnia-Herțegovina.

În orașul Petrinja, la sud de Zagreb, salvatorii au scos dintre dărâmături un bărbat și un copil. Amândoi erau în viață.

Cutremurul a avut loc la o zi după ce aceeași zonă a fost lovită cu un cutremur de 5,2 grade care a provocat unele pagube clădirilor din Petrinja și din apropiere de Sisak.

XS
SM
MD
LG