Linkuri accesibilitate

Un primar PNL recunoaște că a făcut sex în sediul primăriei cu două minore traficate. Nicio reacție de la liberali


Primarul Damian Butnaru s-a autosuspendat din PNL, nu și din funcția administrativă, și spune că e mândru de ce a realizat ca primar. El se plânge că e ”atacat mediatic” de cei care ”tânjesc” la funcția sa
Primarul Damian Butnaru s-a autosuspendat din PNL, nu și din funcția administrativă, și spune că e mândru de ce a realizat ca primar. El se plânge că e ”atacat mediatic” de cei care ”tânjesc” la funcția sa

PNL nu are nicio reacție cu privire la primarul Damian Butnariu, din Mogoșești Siret (județul Iași), despre care presa locală a dezvăluit că a recunoscut în instanță că a avut relații sexuale, chiar în sediul primăriei, cu două minore traficate de un proxenet local pentru 100 de lei. 

Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului, scrie Ziarul de Iași.

Informaţia apare în dosarul în care mai mulţi proxeneţi periculoşi din acea zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

Paradoxal, proxenetul furnizor, Adrian Buduroi, a fost condamnat la 15 ani de puşcărie şi obligat să dea statului banii primiți de la primar în schimbul serviciilor sexuale pe care cele două fete au fost forțate să le presteze. Deși în România prostituția nu este legalizată, iar în cazul de față nicidecum nu e vorba de prostituție, ci de răpire și de trafic de persoane și de întreținere de relații sexuale cu minori, de coruperea și de abuzarea lor, și nicidecum de servicii prestate legal de prostituate, plătite în consecință.

Una dintre fete fusese răpită din fața școlii cu puțin timp înainte să fie vândută pentru servicii sexuale primarului liberal iar după ce a fost abuzată de primar fata a încercat să se sinucidă, mai scrie publicația locală.

Primarul, lovit între timp de amnezie, pe care o invocă pentru a justifica faptul că nu-și mai amintește aproape nimic despre cele petrecute în urmă cu 13 ani, pune pe seama anului electoral ceea ce el califică a fi un „atac mediatic” la adresa sa din partea celor care „tânjesc” la funcția sa.

El anunță pe pagina sa de Facebook că se autosuspendă din funcția politică, nu și din cea administrativă, ca pentru a se achita de întreaga responsabilitate.

Despre participarea sa la comiterea unei infracțiuni soldate cu distrugerea vieții a două copile, mutilate și traumatizate pe viață, primarul spune că este „o poveste veche și încheiată în urmă cu 13 ani”, minimalizând participarea sa și prevalându-se de statutul neculpabil de martor în procesul de condamnare a rețelei de proxeneți.

Mai mult, Butnariu susține că este mândru de ceea ce a realizat ca primar și invocă raportul cu divinitatea și cu instanțele pe care le ia martore pentru puterea sa de a recunoaște când „greșește”.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche și incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor.
Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște in fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată atunci când greșesc.
Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice și ințeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață in acest caz.
Le mulțumesc tuturor cetațenilor comunității mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal și realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutățile.
Sănătate multă tuturor!”

Nimic despre responsabilitate, morală și penală, despre gravitatea faptelor comise.

Butnariu este unul dintre cei mai longevivi primari locali, fiind votat la primăria Mogoșești Siret încă din 2004.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG