Linkuri accesibilitate

Un tată se roagă două ore lângă fiul său ucis într-un atac al Rusiei


Un tată se roagă două ore lângă fiul său ucis într-un atac al Rusiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00

Un atac asupra orașului Harkov din 20 iulie a ucis cel puțin trei persoane, inclusiv un băiat de 13 ani. Tatăl îndurerat al copilului a ținut mâna fiului său mort și s-a rugat până când trupul acestuia a fost luat.

Fata de 15 ani a bărbatului a fost rănită în atac.

Potrivit datelor publicate de ONU, în Ucraina, din cauza războiului, în fiecare zi mor cel puțin doi copii, iar mulți alții sunt răniți.

Până în luna iulie, cel puțin 346 de copii au fost uciși în urma bombardamentelor rusești din Ucraina, a anunțat Parchetul General de această țară.
Procurorii spun și că peste 900 au fost răniți.

Numai în oraşul Mariupol, unde soldaţii ucraineni au opus o rezistenţă curajoasă timp de câteva săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal, au murit 24 de copii în bombardamentele efectuate de forţele ruse. Victime multe au fost și alte localități ca: Nicolaev, Herson, Harkov sau Cernihov.

Aceste date nu sunt definitive, întrucât în prezent sunt în desfăşurare anchete în zonele disputate, dar şi în cele recucerite recent de armata ucraineană.

Date publicate de procurorii ucraineni mai arată că bombardamentele au avariat cel puțin 1.971 de şcoli şi alte instituţii educaţionale, dintre care 194 au fost distruse complet.

XS
SM
MD
LG