Linkuri accesibilitate

Un tren de noapte va duce săptămânal muncitori din România în Austria


Măsuri sanitare într-un vagon de tren

Autoritățile austriece pregătesc implementarea unei linii feroviare de noaptea care să lege prin Ungaria un coridor spre România astfel încât după 2 mai să poate fi aduși muncitori români în ciuda măsurilor de închidere a granițelor din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Austria, care este dependentă în centrele de îngrijire de muncitorii din estul Europei, și-a deschis granițele cu Slovacia, Cehia, Ungaria și Slovenia pentru muncitorii care fac naveta.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Dar grosul muncitorilor din centrele de îngrijire din Austria vine din România ceea ce a obligat autoritățile austriece să găsească o soluție, iar cea a trenului de noapte s-a dovedit mai pragmatică decât zborurile aeriene deoarece oferă șansa de a aduce mai multe persoane și respectă în același măsurile de distanțare socială necesare.

Mă bucur că, în ciuda închiderii graniţelor, am putut dezvolta un coridor comun pentru lucrătorii din România”, a declarat Caroline Edtstadler, ministru pentru Europa.

Ea a precizat că aproximativ 33.000 de oameni depind de îngrijire continuă în Austria.

Conexiunea directă care va pleca din Timișoara spre Austria va începe din 2 mai cu o cursă pe săptămână, dar va fi extinsă și la trei curse pe săptămână.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG