Linkuri accesibilitate

Hotnews: Unde are dreptate și unde nu documentarul „Familia”, despre organizația secretă implicată în referendumul anti-gay din România


Documentarul „Familia” abordează și presupuse legături între o organizație americană și România.
Documentarul „Familia” abordează și presupuse legături între o organizație americană și România.

Filmul „Familia” de pe Netflix, despre o organizație religioasă secretă din Statele Unite care vrea să influențeze politica mondială, inclusiv din România, face deja vâlvă pe internet.

În general, teoriile conspirației tind să fie asociate cu extremele spectrului politic, în timp ce vocile mainstream sunt cele care, de regulă, au misiunea de a le ridiculiza sau demonta. Doar că, uneori, realitatea se dovedeşte a fi mai complicată decât pare la prima aplicare a briciului lui Occam și platforme precum Netflix ajung să se întrebe dacă elucubrațiile despre organizații oculte care conduc lumea din umbră nu au, totuși, un sâmbure de adevăr.

Iar dacă-n diatribele conspiraționiştilor de serviciu forțele Noii Ordini Mondiale sunt reprezentate de politicieni-șopârlă laici, fără credință-n Atotputernic, în „Familia” (The Family), un documentar apărut recent pe Netflix, uneltitorii supremi sunt chiar cei cu frică de Dumnezeu.

Acum, de ce l-ar interesa pe un român ce spune un documentar despre organizaţiile secrete din America? Păi, poate pentru că filmul e despre creștini cu influență care încearcă să aducă legile lumești pe aceeași undă cu cele biblice, atingând inclusiv subiectul Referendumului pentru familie organizat anul trecut în România.

Şi ca dovadă a relevanței sale, producția Netflix a început deja să producă vâlvă în spațiul public românesc, fiind exploatată de Andrei Caramitru, USR, pentru a-i da în cap lui Iohannis, dar şi de o parte a presei pentru a-i faulta pe salvatorii aproape pro-LGBT ai României.

Citește articolul integral pe Hotnews.ro.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG