Linkuri accesibilitate

România are două noi obiective culturale în UNESCO: ansamblul Brâncuși și granițele romane din Dacia

Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO a decis sâmbătă 27 iulie, la New Delhi, includerea a încă două obiective culturale din România - ansamblul monumental Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu și granița imperiului roman (Limes) din Dacia în lista patrimoniului universal.

Două noi obiective culturale de valoare mondială din România au fost înscrise sâmbătă în patrimoniul UNESCO, la ședința Comitetului pentru patrimoniul universal care are loc la New Delhi, India.

Este vorba de Limesul (granița imperiului roman) dacic, care numără 277 de situri din 16 județe și ansamblul de monumente realizat de scultorul Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu. Forul mondial recunoaște astfel valoare de importanță mondială a celor două obictive.

România avea nouă obiective în patrimoniul UNESCO - șapte obiective culturale și două naturale - între care mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Delta Dunării, dar și Roșia Montană sau centrul istoric al Sighișoarei.


This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing - Click to reveal
„Poarta sărutului” și „Aleea scaunelor”, opere din ansamblul monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu, inclus sâmbătă în patrimoniul universal UNESCO.

Încarcă mai mult

16x9 Image

Ovidiu Cornea

Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG