Linkuri accesibilitate

Ungaria își închide granițele pentru străini de la 1 septembrie


Ungaria va închide granițele pentru străini de la 1 septembrie pentru a reduce creșterea infecțiilor cu coronavirus, iar cetățenii care se întorc din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunțat vineri Gergely Gulyás șeful cabinetului premierului Viktor Orban, citat deReuters.

Oficialul a spus că cetățenii maghiari pot scăpa de carantina de 14 zile doar dacă furnizează două teste COVID negative.

Excepție de la regulă vor face convoaiele militare și tranzitul umanitar, precum și călătoriile de afaceri sau diplomatice.

Guvernul a avut în vedere diferite reguli cu privire la modul în care fanii ar putea fi lăsați să participe la meciul Supercupei UEFA dintre Bayern München și Sevilla, la Budapesta, pe 24 septembrie, a adăugat Gulyas.

"Numărul infecțiilor a crescut ... iar majoritatea acestora provin din străinătate", a declarat Gergely Gulyás într-o conferință de presă.

El a spus că restricțiile sunt necesare pentru a permite ca anul școlar să înceapă săptămâna viitoare și pentru a proteja oamenii, precum și economia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG