Linkuri accesibilitate

Ungaria instituie starea excepţională şi restricţionează circulaţia în timpul nopţii


Viktor Orban expresses his condolences to the families of the victims of the Vienna terrorist attack in a video he published on Facebook.

Guvernul a instituit starea excepțională din cauza epidemiei de coronavirus și va cere Parlamentului să prelungească această situaţie excepţională cu 90 de zile, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, marţi, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare.

El a precizat, de asemenea, că se vor introduce restricţii de circulaţie nocturne, între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa, iar locurile de distracţie vor fi închise. “Toată lumea trebuie să ajungă acasă până la miezul nopţii”, a spus premierul, citat de agenția maghiară de știri MTI.

Viktor Orbán a menţionat şi faptul că locurile de distracţie vor fi închise deoarece, potrivit raportului corpului operaţional, respectarea regulilor pur şi simplu nu poate fi impusă în aceste locuri.

S-au luat dispoziţii privind reducerea aglomeraţiei în transportul public prin creşterea numărului de curse la orele de vârf, iar parcarea va fi din nou gratuită, a anunțat premierul ungar.

Publicul manifestărilor culturale şi sportive, spectatorii din cinematografe şi teatre pot ocupa fiecare al treilea loc, purtarea măştii fiind obligatorie. Autorităţile vor controla toate manifestările, la nevoie vor aplica amenzi, iar locurile care nu respectă regulile vor fi închise imediat, a spus Viktor Orbán.

În urma şedinţei guvernului – după ce s-a trecut în revistă situaţia epidemiologică din Ungaria şi în comparaţie cu cea europeană – Viktor Orbán a declarat că a crescut viteza de propagare a epidemiei, în Austria, numărul persoanelor contagiate pe 1 milion de locuitori depăşeşte deja cu 50% cifra Ungariei, “iar situaţia din Vest este şi mai proastă”.

El a precizat că acest aspect este important deoarece experienţa spune că Ungaria urmează Austria cu o întârziere de 5-7 zile. Dacă situaţia va evolua astfel, la mijlocul lunii decembrie spitalele vor atinge limita capacităţii lor, a spus.

Premierul a afirmat că disputele politice trebuie lăsate deoparte, “va trebui să acţionăm rapid şi să luăm măsuri din timp”.

El a amintit că ultima dată a fost nevoie de două săptămâni pentru ca Parlamentul să adopte dispoziţii privind pedepsirea încălcării regulii de purtare a măştii. “Este absurd, mai ales în situaţia actuală”, a opinat prim-ministrul.

“Dacă virusul se propagă rapid, şi noi trebuie să acţionăm repede”, a motivat Viktor Orbán instituirea repetată a stării excepţionale.

 Locuitori din regiunea Nikolaev povestesc despre „cruzimea” ocupanților ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00
XS
SM
MD
LG