Linkuri accesibilitate

Ungaria trimite militari pentru a supraveghea companiile importante


Viktor Orban a decretat stare de urgență în Ungaria
Viktor Orban a decretat stare de urgență în Ungaria

Ungaria detașează forțe speciale militare pentru a monitoriza activitatea celor 140 de companii care furnizează servicii critice în timpul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Apărării, Tibor Benko, a arătat că forțele armate noi create, din soldați, ofițeri de poliție și angajați de la departamentul pentru prevenirea dezastrelor, vor furniza informări regulate despre companii către Ministerul Apărării, conform Reuters.

Oficialul a subliniat că rolul că respectivele companii sunt operaționale și sigure pentru a își putea continua activitatea.

Tibor Benko nu a numit companiile vizate, dar a arătat că sunt din domenii precum energie, telecomunicații, transporturi sau sănătate.

Un purtător de cuvânt din cadrul grupului energetic Mol, unde statul deține 25% din acțiuni, a conformat că este vizată și compania de măsurile autorităților.

Prim-ministrul Viktor Orban a decretat stare de urgență, săptămâna trecută, ca urmare a răspândirii virusului. Conform datelor oficiale, 73 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în Ungaria și a fost înregistrat un deces.

Prin starea de urgență, Viktor Orban a dispus închiderea granițelor pentru toți străinii. Premierul maghiar a mai introdus și măsuri de sprijin a economiei, precum un memorandum pentru rambursarea datoriilor.

XS
SM
MD
LG