Linkuri accesibilitate

Ungaria va înăspri condițiile de trecere a frontierei din 1 septembrie


Premierul maghiar Viktor Orban

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a anunțat că va înăspri condițiile de trecere a frontierei de la 1 septembrie pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus în condițiile înmulțirii cazurilor din statele vecine.

„Odată cu începutul anului școlar, nu vom mai putea lucra cu actualul sistem de trecere a frontierei folosit pe timpul verii", a afirmat Viktor Orban, citat de agenția Reuters.

Conform actualelor prevederi, cei care vin din state cu grad ridicat de infectare trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile sau să prezinte două teste negative.

Cu toate acestea, Croația care este o destinație de vacanță populară în rândul maghiarilor este încadrată încă în „zona verde" în care nu se aplică reguli speciale, deși doar joi a raportat 255 de noi cazuri de infectare.

Liderul de la Budapesta nu a oferit însă detalii despre noile reguli care vor fi aplicate de la începutul lunii viitoare.

Viktor Orban, lider naționalist aflat de peste un deceniu la putere în Ungaria, a mai spus că executivul pe care îl conduce va elabora până la mijlocul lunii viitoare un plan pe doi ani pentru redresarea economiei, după o scădere anuală mai gravă decât era de aşteptat a producţiei economice, de 13,6% în trimestrul doi.

Previziunile oficiale ale guvernului ungar continuă să estimeze la numai 3% contracţia economică pentru acest an. Cu toate acestea, ministrul ungar al finanţelor Minaly Varga a estimat luna trecută că economia ţării s-ar putea contracta cu circa 5%, dar aceasta a fost înainte de difuzarea datelor sumbre privind PIB-ul Ungariei din al doilea trimestru.

Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus și 609 decese.

XS
SM
MD
LG