Linkuri accesibilitate

O universitate din Moscova își va monitoriza studenții, pentru a afla când vor să protesteze


Activitățile de pe Internet ale studenților de la Universitatea Umanistă de Stat va fi monitorizată de către instituție.
Activitățile de pe Internet ale studenților de la Universitatea Umanistă de Stat va fi monitorizată de către instituție.

Universtatea Umanistă de Stat (RGGU) din Moscova dorește să folosească un software special pentru a monitoriza cât de predispuși sunt studenții lor să protesteze.

Potrivit Roskomsvoboda, pe site-ul de achiziții publice al guvernului federal există documente pentru o achiziție de 165.000 de dolari (12 milioane de ruble) a unui software care poate permite universității să monitorizeze și să analizeze date din traficul de internet al studenților.

În aceste documente, se menționează că monitorizarea ar fi permanentă și ar alerta administrația universității despre orice informație „de interes special”. Software-ul va „analiza în detaliu materialele legate de educație, viața studențească, și politică postate de tineri pe internet, pe rețelele sociale, bloguri și alte forumuri”, conform documentului. Vor fi analizate chiar și grupurile de chat și întrebările din motoarele de căutare.

Sistemul va monitoriza, printre altele, mențiunile unor grupuri sau persoane, discuțiile despre știri și grupuri sociale, și dinamicile grupurilor pentru a analiza tensiunile dintre studenți și predispoziția lor pentru proteste.

Studenților li se oferă bani și recomandări chiar din partea administrației unor universități pentru a vorbi de bine despre Rusia Unită, partidul lui Putin. Studenții sunt recompensați pentru voluntariatul în cadrul campaniilor electorale - în special dacă postează pe rețelele de socializare, și pedepsiți dacă participă la proteste ale opoziției.

XS
SM
MD
LG