Linkuri accesibilitate

Universitatea Titu Maiorescu își suspendă activitatea până pe 22 martie


Universitatea Titu Maiorescu suspendă temporar, în perioada 11-22 martie 2020, activitățile didactice directe.

Decizia adoptată marți, 10 martie 2020, de Senatul UTM ca măsură de prevenție, presupune suspendarea temporară a tuturor activităților didactice directe, precum și a altor activități derulate în cadrul Universității, care implică aglomerări de persoane: conferințe, prelegeri, workshop-uri, mese rotunde, competiții sportive, etc. programate pentru perioada următoare.

Conform Hotărârii conducerii UTM, cadrele didactice titulare de disciplină vor asigura transmiterea suportului de curs către studenți.

Activitățile administrative, de secretariat și de cercetare din cadrul Universității se desfășoară fără program cu publicul.

Hotărârea a fost adoptată în contextul măsurilor de prevenție aplicate deja la nivelul Universității cu privire la informarea comunității UTM și la asigurarea standardelor de igienă, precum și în contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-COV-2 și al Hotărârii privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, adoptată luni de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, transmite conducerea UTM.

Universitatea Titu Maiorescu a decis luni să suspende, începând de marți, 10 martie, pentru o perioadă de 4 zile, adică până pe 13 martie inclusiv, toate activitățile didactice, atât practice cât și teoretice, indiferent de locul unde se desfășoară, în cadrul programelor de studii de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Decizia fusese luată înainte de cea a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de luni seară.

Școlile din învățământul preuniversitar vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, la propunerea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Este vorba de 11 zile calendaristice și de opt zile de cursuri, în perioada 11-22 martie inclusiv.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a amintit că grație autonomiei de care se bucură, universitățile pot decide singure dacă-și suspendă sau nu activitatea. „Le-am cerut universităților să anunțe ministerul în momentul în care decid să suspende cursurile”, a spus Anisie în conferința de presă susținută marți seara.

XS
SM
MD
LG