Linkuri accesibilitate

Urbanul bate ruralul la prezență. Raportul e de 1,5 la 1. Cozi la secțiile de vot din Diaspora


Cozi la vot- europarlamentare si referendum 2019

Mobilizarea la vot în mediul urban este, contrar tradiției, mult mai mare ca în mediul rural. Diferența urban- rural, în cazul alegerilor europarlamentare, se ridică la aproximativ 780.000 de persoane, iar la referendum de 720.000. Sunt cifre de la ora 14.00

Această diferență urban-rural s-a menținut pe tot parcursul primei părți a zilei, cu unele fluctuații. De regulă, în România, în cursul dimineții prezența la vot era mai mare în mediul rural decât în urban. Inversarea acestui trend vine pe fondul unei prezențe, la nivelul întregii țări, peste așteptări și peste cifrele date de sondajele de opinie.

Potrivit sociologilor consultați de Europa Liberă, prezența la europarlamentare s-ar putea apropia de 50%, dar în tot cazul vă sări de 40%, iar cvorumul de la preferendum, de 30%, are mari șanse să fie atins. Majoritatea sondajelor dădeau o prezență la vot în jur 39%.

O bună mobilizare la vot se înregistrează și in Diaspora, unde cozile la secțiile de vot, în marile orașe din Italia sau Germania, de exemplu, se întind pe zeci de metri.

Până la ora 14.00 în străinătate votaseră 120.500 de persoane. Cea mai ridicată prezență se înregistrează în Franța și Germania.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG