Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen intră în autoizolare


Președintele Comisiei Europene s-a întâlnit joi și vineri cu șefii de stat din Uniunea Europeană

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat în autoizolare după ce a fost în contact apropiat, săptămâna trecută, cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

„Am fost informată că am participat marțea trecută la care a fost prezentă o persoană care ieri (nr. duminică) a fost testată pozitiv pentru coronavirus", a scris von der Leyen pe Twitter.

„În conformitate cu măsurile în vigoare, mă voi autoizola până mâine (nr. marți) dimineață", a arătat șefa Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a fost călătorit în urmă cu o săptămână în Portugalia pentru o vizită de două zile. Marți, ea a fost invitată la ședința consiliului de stat portughez, la care a fost prezent și avocatul Antonio Lobo Xavier, care în weekend a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit presei portugheze.

Joi și vineri ea avea să participe la summit-ul Consiliului European alături de cei 27 de șefi de stat și guvern din Uniunea Europeană.

Potrivit protocolului Comisiei Europene, fiecare oficial în parte stabilește care deplasări și întâlniri în persoane sunt esențiale. Echipa lui von der Leyen a considerat călătoria esențială pentru pregătirea viitoarei președinți a Consiliului Uniunii Europene și astfel a decis pentru o a face o excepție de la regula Comisiei Europene care interzice călătoriile care nu sunt de importanță maximă.

Ursula von der Leyen va face un nou test luni, după ce precedentul, efectuat joi, a ieșit negativ.

Ea este doar ultimul dintr-un șir lung de oficiali europeni care intră în izolare. Reuniunea Consiliului European, care a avut loc joi și vineri, a fost organizat cu o întârziere de o săptămână după ce pe președintele Consiliului European, Charles Michel, a trebuit să intre în izolare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG