Linkuri accesibilitate

USR și PLUS decid sâmbătă data fuziunii


USR și PLUS decid sâmbătă când vor fuziona

Forurile de conducere ale USR și PLUS se întrunesc sâmbătă, în ședințe separate pentru a decide cu privire la fuziunea celor două partide.

„Avem şedinţe separate - fiecare cu agenda ei. Un singur punct este similar pe ambele agende, şi anume discuţia despre calendarul de realizare a fuziunii între cele două partide. (...) Există nişte discuţii, nişte puncte de vedere: mai devreme, mai târziu... (de luna iulie - n.r.). Trebuie să le armonizăm. (...) Noi, ca Birouri Naţionale, aşa am gândit (ca acest congres să aibă loc în luna iulie), însă Comitetul Politic stabileşte. Sunt anumite păreri că ar trebui să fie mai devreme. Unii spun că ar trebui să fie mai târziu. În principiu, acesta este materialul cu care lucrăm în momentul acesta: un calendar de fuziune care să se întâmple după alegerile locale. Însă discuţia asta era înainte de scenariul tot mai plauzibil al anticipatelor. Dar, dacă sunt şi anticipate, e foarte probabil să nu mai avem o presiune să ne grăbim cu asta", a declarat pentru Agerpres deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Tot sâmbătă se va încheia și scrutinul intern al USR în urma căruia se va lua o decizie privind poziționarea de centru-dreapta a partidului.

Sâmbătă, la ora 18,00, la finalul Comitetului Politic al USR şi al Consiliului Naţional al PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna vor susţine o conferinţă de presă comună în care vor face cunoscute deciziile luate la nivelul conducerii fiecărui partid.

Pe 27 ianuarie, Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis să ceară mandat organizațiilor pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

Uniunea Salvaţi România a început pe 1 februarie referendumul intern pentru poziţionarea centru-dreapta. Până vineri au votat deja 11.000 din cei 20.000 de membri, ceea ce însemmnă că s-a întrunit cvorumul pentru validarea sa.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG