Linkuri accesibilitate

USR-PLUS ar urma să propună un tandem președinte-premier în scurt timp


După o nouă tundă de negocieri între USR și PLUS, Dan Barna a declarat că “zilele următoare” ar urma să anunțe un tandem pentru alegerile prezidențiale și componența acestuia.

"Este o decizie încă în analiză. Vorbim de un tandem candidat la prezidențiale și un premier. Vom stabili în zilele următoare care va fi acest tandem", a spus Barna.

În privința candidaților el nu a exclus candidatura sa sau a lui Dacian Cioloș pentru cele două funcții.

El a precizat că în negocierile dintre USR și PLUS se merge pe două varinte de continuare a acordului, prima formulă incluzând toate rundele de alegeri de acum încolo, a doua vizând primul pas al prezidențialelor, conform HotNews.ro.

La Digi24, Barna a mai declarat că "scopul meu și al alianței este de a câștiga toate alegerile la care participăm. Nu-mi propun să participăm de amorul artei".

Întrebat de ce vrea să îl schimbe pe Klaus Iohannis și ce are să îi reproșeze președintelui, liderul USR a afirmat că în "toată Europa se schimbă energia politică", iar el consideră că USR-PLUS răspunde acestor noi dinamici în politica europeană. "Mandatul președintelui a fost unul care a contat foarte mult în a păstra România pe o direcție europeană în lupta asta de trei ani. Președintele a fost unul dintre actorii importanți. (...)Poate aș fi avut o prezență mai dinamică în spațiul politic la unele momente", a declarat el.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG