Linkuri accesibilitate

USR PLUS cere amânarea alegerilor și consultări cu Iohannis


Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii USR PLUS
Dacian Cioloș și Dan Barna, liderii USR PLUS

Alianța USR-PLUS cere consultări cu președintele Klaus Iohannis și cu celelalte partide politice pentru a decide împreună dacă mai este oportună organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie în contextul actualei evoluții a pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții alianței spune că scrutinul trebuie amânat în lipsa unor măsuri suplimentare de protecție sanitară.

„Alianța USR PLUS consideră că în actualul context epidemiologic organizarea alegerilor locale în 27 septembrie prezintă un risc major pentru populație, membrii birourilor electorale, membrii partidelor și voluntarilor și, dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate, trebuie amânate. Fără noi măsuri ferme, cetățenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat”, se arată într-un comunicat de presă.

USR-PLUS cere consultări cu președintele și cu reprezentanții partidelor politice.

„Alianța USR PLUS face un apel public pentru consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată.

XS
SM
MD
LG