Linkuri accesibilitate

Firea, denunțată de USR PLUS pentru promovare pe bani publici


Romania, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Alianța USR PLUS a anunțat că a făcut plângere împotriva Gabrielei Firea, primar general al Capitalei, și împotriva PSD, din partea căruia candidează pentru un nou mandat, pentru că încalcă regulile de campanie și-și face promovare mascată pe banii primăriei.

„Alianța USR PLUS a depus plângere împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD la Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM). Alianța o acuză pe Gabriela Firea de încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală.”

Claudiu Năsui, președintele USR București, și Vlad Voiculescu, președintele PLUS București, cer sesizarea Autorității Electorale Permanente (AEP) cu privire la modul în care este finanțată campania electorală a Gabrielei Firea din bugetul primăriei, cât și a organelor abilitate cu privire la acest caz, se spune într-un comunicat remis presei vineri.

Plângerea alianței are legătură cu difuzarea la radio și tv a unor spoturi și clipuri despre proiectul de consolidare a clădirilor istorice din Capitală și unul de infrastructură, pentru poduri și pasaje.

Aceste produse de promovare a mandatului Firea la Primăria Capitalei sunt plătite din banii contribuabilului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG