Linkuri accesibilitate

Alianța USR PLUS acuză PSD că-i face plângeri penale pentru că nu vrea ca oamenii să iasă la vot


Președinții alianței USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș

Campania de informare a alianței USR PLUS pentru ca oamenii să-și facă vize de flotant, neștiind că la alegerile locale nu se va mai putea vota pe liste suplimentare, a atras plângeri penale ale PSD împotriva USR PLUS, spune alianța condusă de Barna și Cioloș. USR PLUS spune că aceste plângeri penale sunt chiar proba că PSD se teme de ieșirea oamenilor la vot.

Alianța USR PLUS îi îndeamnă pe oameni să își facă viza de flotant la adresa de reședință și să vină la vot pe 27 septembrie „pentru a scăpa de mafia PSD din administrația locală” și atrage atenția că obținerea vizei de flotant înseamnă, de fapt, legalizarea situației locative în cazul în care o persoană locuiește temporar sau periodic la o altă adresă decât cea de domiciliu.

Corespondența dintre domiciliul din buletin și cel real este chiar o obligație legală, a cărei nerespectare constituie contravenție, arată alianța într-un comunicat remis presei sâmbătă.

Alianța USR PLUS acuză PSD că face plângeri penale pentru că vrea să oprească campaniile de informare ale cetățenilor cu privire la viza de flotant ce le permite să voteze la alegerile locale.

„Plângerea penală de la Sectorul 1 este doar o acțiune de campanie a PSD. Nu este nimic ilegal în îndemnul USR PLUS către cetățenii care trăiesc în Sectorul 1 de a-și face vize de flotant la adresa de reședință înainte de alegerile locale. Oamenii trebuie să știe că la aceste alegeri nu se poate vota pe liste suplimentare așa cum a fost la alte tipuri de alegeri”, arată alianța USR PLUS.

În Sectorul 1, actualul primar PSD Daniel Tudorache „știe că va pierde primăria în fața candidatei USR PLUS și PNL Clotilde Armand și de aceea o hărțuiește cu plângeri penale pe motive stupide”, se mai spune în documentul citat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG