Linkuri accesibilitate

Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui se opun ca USR-PLUS să aibă candidați comuni cu ai dreptei la primăriile de sector


Claudiu Năsui este președintele USR București, iar Vlad Voiculescu, al PLUS
Claudiu Năsui este președintele USR București, iar Vlad Voiculescu, al PLUS

Copreședinții organizațiilor de București ale USR și PLUS, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au semnat o declarație comună în care resping teoria unor candidaturi comune, în alianță cu PNL și PMP, la primăriiile de sector

Nu mai ține cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutați primari de la ei”, se arată într-o declarație comună postată de cei doi lideri pe Facebook.

Liderii USR-PLUS resping negocieri și liste comune ale dreptei și transmit un mesaj dur la adresa PNL, în care arată că alianța nu acționează doar împotriva PSD, ci împotriva „hoției".

Nu se pune problema să negociem nimic pe colțul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba. USR-PLUS s-a lansat cu mesajul <Ne-am unit și mergem la victorie> și rezultatul a fost ca USR-PLUS a luat în București peste <FC Dreapta Unită> și <CSM Stânga> la un loc. Asta este singura unitate de care puteți fi siguri. Am spus acum un an că fără hoție ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoție! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoția sub toate formele ei”, se arată într-o declarație comună a celor doi co-președinți USR-PLUS București, Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui.

Ei acuză că, în ultimele zile, au apărut câteva zeci de articole despre cum Bucureștiul a fost împărțit.

Vedem astăzi declarațiile unui lider liberal care vorbește despre împărțirea listelor între USR PLUS, PNL și PMP. Totul sub aceeași placă repetată de 30 de ani: <Este nevoie de dreapta unită, doar așa scăpăm de PSD>. Este o placă obosită. Și e prea puțin. Am investit prea mult în anii ăștia ca să scăpăm doar de PSD. Asta e valabil pentru toți cei care au ieșit să protesteze în toată țara și pentru toți cei care au pătimit cu adevărat de pe urma nemerniciei PSD. Știm că și în PNL sunt câțiva care gândesc la fel, nu lor ne adresăm aici, ci tuturor celorlalți: Nu mai ține cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutați primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci și <campioni> între partidele voastre și PSD e un sport prea vechi”, arată Voiculescu și Năsui.

Liderii USR PLUS București amintesc de intrarea primarului municipiului Iași, Mihai Chirica, în PNL, de Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, despre care afirmă că încă nu știe dacă e la „dreapta” sau la „stânga”, sau de Hubert Thuma, de la Ilfov, „vechi USL-ist și condamnat penal” pentru a argumenta decizia de a respinge o alianță largă de dreapta în vederea alegerilor.

Ce faceți voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democrație. Pentru voi, <dreapta> și <stânga> sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public. În funcție de care are dexteritate mai mare la furat, jonglați de la o mână la alta. Schimbați echipa în funcție de cine oferă mai mult: azi e <am semnat cu FC Dreapta Unită pe viață>, mâine e <am fost fan CSM Stânga de mic>. Nu mai ține. Noi, USR PLUS reprezentăm acea parte a societății care nu mai vrea unirea unora cu alții pentru ciolan. În București, funcțiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colțul mesei și chiar pe sub masă. Cei care trăgeau sforile în PNL și-au negociat posturi în administrațiile din București, în direcțiile din primării, în adunările generale și consiliile de administrație ale companiilor municipale marca Firea-PSD. Dacă vreți cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătați-ne că ați început curățenia. Începeți cu propria curte. Aveți și oameni cinstiți în partid, cu care puteți construi pe curat - încetați să îi umiliți și pe ei prin metehne vechi USL-iste. Rupeți orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeți-vă băieții de la partid din consilii de administrație și numiți profesioniști și apoi haideți într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administrația Bucureștiului, ci și pesedismul, pedelismul, uselismul și ciocoismul. Că doar asta vrem cu toții, nu?”, mai arată Năsui și Voiculescu.

În ultimele zile au apărut informații în presă potrivit cărora USR-PLUS, PNL și PMP vor susține candidați comuni la primăriile din Capitală, pe modelul susținerii lui Nicușor Dan drept candidat comun anti-PSD pentru Primăria Municipiului București.

Citește și:

PSD reface coaliția câștigătoare la alegerile din 2016. Pe frontul PNL-USR se dau lupte grele

XS
SM
MD
LG