Linkuri accesibilitate

USR-PLUS se angajează să desființeze Poliția Locală


USR-PLUS a anunțat că va milita pentru desființarea Poliției Locale și trecerea angajaților din aceste structuri sub coordonarea Poliției Naționale. În prezent, Poliția Locală funcționează în subordinea primăriilor.

„Poliţia Locală şi-a dovedit în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică şi asta, pentru că mandatul ei a fost de la bun început prost definit. S-a suprapus mereu cu Poliţia naţională dar, mai grav, a devenit un instrument în mâna primarilor, cum se dovedeşte în cazul colegei noastre Clotilde Armand. Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii şi cât mai aproape de aceasta recuperând din cadrele actualei Poliţii Locale care respectă criteriile de competenţă necesare şi nu au funcţionat ca bodyguarzi ai primarilor“, a anunțat Dragoş Tudorache pe Facebook.

Angajamentul USR-PLUS vine după ce candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a plâns că a fost a „fost urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist".

„În cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a fost înfiinţat prin dispoziţia primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliţie politică. Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit şi ascund adevărata lor activitate", a arătat Clotilde Armand pe Facebook.

Poliția Locală a fost înființată, prin lege în Parlament adoptată în 2010 ca structură în subordinea primărilor, cu atribuții suplimentare față de Poliția Comunitară în privința siguranței rutiere, a inspecției în construcții, urbanism, comerț și menținerea ordinii publice

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG