Linkuri accesibilitate

USR vrea să reducă indemnizația parlamentarilor cât durează criza COVID-19


Deputatul USR Tudor Benga
Deputatul USR Tudor Benga

Deputatul USR Tudor Benga propune modificarea statutului parlamentarilor cu un alineat care prevede reducerea cu 25% a indemnizației acestora cât durează starea de urgență și încă șase luni după aceea.

Benga își motivează propunerea prin necesitatea unui efort colectiv pe durata instituirii stării de urgenţă, dar şi șase luni după, cât se presupune că va fi nevoie pentru reluarea activităților economice și redresarea economiei.

„Este un act civic şi de solidaritate al Parlamentului României cu cetăţenii care se tem acum nu doar pentru sănătatea lor şi a celor pe care-i iubesc, ci şi pentru posibilitatea pierderii locurilor de muncă şi a diminuării veniturilor. Bugetul României a fost sărăcit după trei ani de guvernare incompetentă a PSD. Guvernul României deja a creat fonduri de criză pentru IMM-uri şi industria afectată şi pentru protecţia socială a cetăţenilor prin Ordonanţele 29 şi 30, dar nu am ajuns în vârful pandemiei şi e greu de anticipat şocul economic. Va creşte foarte curând presiunea bugetară pentru satisfacerea necesităţilor din ce în ce mai mari ale sistemului medical şi ale direcţiilor de sănătate publică, pe măsură ce virusul se răspândeşte şi vor apărea mai multe cazuri grave", spune Tudor Benga.

XS
SM
MD
LG