Linkuri accesibilitate

Uzinele Dacia reiau producția pe bază de voluntariat iar din 4 mai, integral


Romania Dacia Renault

Activitățile celor două uzine de pe platforma Dacia de la Mioveni au fost reluate marți pe bază de voluntariat, în echipă redusă de lucru, urmând ca din 4 mai să fie redemarată întreaga producție.

„Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru iar Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine”, anunță Grupul Renault România.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă „au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”, mai spune sursa citată.

Pe 18 martie, Groupe Renault România a anunțat suspendarea, de a doua zi până pe 5 aprilie, a activității de fabricație de la Mioveni „în contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global”, dând asigurări că activitatea va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare.

Vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, vorbea atunci de intrarea în șomaj tehnic a peste 13.500 de angajați, cu 85% din salariu.

Lider pe piața locală cu mărcile Dacia și Renault, Groupe Renault România a avut în 2018 o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro, a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019 și are în România 18.000 de angajaţi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG