Linkuri accesibilitate

Va ajunge diaspora la 1 milion de voturi? Deja a depășit 900.000 de opțiuni exprimate. Prezență totală mai mică decât în turul II 2014


Coadă în regie. Studenții votează pe liste suplimentare
Coadă în regie. Studenții votează pe liste suplimentare

Prezența în diaspora a atins 900.000 de voturi în jurul orei 20.00, ora României, cu încă secții deschise încă două ore în Germania și Italia, și trei, în Marea Britanie și Spania, țările cu cele mai mari comunități românești și cu cel mai mare număr de votanți la aceste alegeri - în ambele tururi.

Votul istoric al diasporei va propulsa candidatul pe care îl va alege diaspora, pentru valorează aproximativ zece procente din totalul voturilor exprimate la acest al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Chiar dacă nu va ajunge la un milion de voturi, mobilizarea diasporei a impresionat, mai ales că la acest al doilea tur au depășit numărul de aproximativ 650.000 de voturi pe care le-au dat românii din afara granițelor la turul întâi.

În țară, nu va fi doborât numărul de voturi exprimate în 2014, la confruntarea electorală din turul al doilea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. La ora 20.00 erau peste 8,9 milioane de voturi, cu o oră înainte de închiderea secțiilor de votare, în vreme ce turul al doilea din 2014 a adus în fața urnelor 11,5 milioane de oameni.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG