Linkuri accesibilitate

Vaccinul anti-Covid produs de Moderna, aprobat pentru folosire în UE


Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului dezvoltat de către compania Moderna, deschizând calea ca cele 27 de state membre să continue campania de vaccinare cu un vaccin după cel de la Pfizer-BioNTech aprobat la finalul lui 2020.

Vaccinul produs de Moderna este deja utilizat în Statele Unite și Canada.

După ce EMA recomandă vaccinul, Comisia Europeană trebuie să îl aprobe în mod oficial, etapă care nu ar trebuie să ia mult timp şi este considerată o formalitate.

EMA a autorizat deja în decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech care este folosit acum în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin Moderna.

Vaccinul Moderna, care folosește o tehnologie similară celui produs de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient la 94%. Ambele vaccinuri necesită folosirea a două doze la un interval de câteva săptămâni.

Distribuția vaccinului Moderna este de așteptat să extindă foarte mult inocularea în lunile următoare, deoarece poate fi ținută la temperatura frigiderului timp de 30 de zile, facilitând utilizarea acestuia în zonele rurale mai greu accesibile. Spre comparație, vaccinul Pfizer cere depozitarea la -70 de grade și rezistă doar cinci zile la temperaturi standarde ale unui frigider, ceea ce face distribuția foarte dificilă.

XS
SM
MD
LG