Linkuri accesibilitate

Vaccinul companiei AstraZeneca funcționează la persoanele vârstnice


Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Universitatea Oxford produce un răspuns imun similar și la tineri și la vârstnici, iar reacțiile adverse au fost mai puțin întâlnite la cei vârstnici, a anunțat marți producătorul farmaceutic britanic AstraZeneca.

”Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la adulții tineri și vârstnici, ira reaactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

”Rezultatele se adaugă la suma de probe de până acum privind siguranța și imunogenicitatea AZD1222”, a spus reprezentantul companiei, făcând referire la numele tehnic al vaccinului.

Vestea că vârstnicii dobândesc un răspuns imun de la vaccin este una bună pentru că sistemul imunitar slăbește cu vârsta, iar cei vârstnici au risc mai mare de deces din cauza virusului.

Luni dimineață, Financial Times a scris că vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca declanșează anticorpii și celulele T în grupele de vârstă înaintată.

Vaccinul AstraZeneca și cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech sunt principalele favorite în cursa pentru primul vaccin al unei mari companii farma ce va primi aprobarea autorităților.

Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru cel puțin 300 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anti-Covid-19 realizat de AstraZeneca și și-a rezervat și 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer - BioNTech.

Românii și politica
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
XS
SM
MD
LG