Linkuri accesibilitate

Vaccinul COVID-19 de la Moderna ar asigura o imunitate de cel puțin un an


covid-19 Exchange Vaccine Skepticism

Vaccinul COVID-19 de la Moderna ar asigura o imunitate de cel puțin un an, conform reprezentanților companiei. Cei de la Moderna Inc au declarat că vaccinul ar trebui să asigure o imunitate de cel puțin un an, scrie Reuters.

De asemenea, compania este încrezătoare că tehnologia ARN messenger (ARNm) pe care a folosit-o asigură protecție și în fața noii variante a coronavirusului care a apărut în mai multe țări. Vaccinul companiei, mRNA-1273, folosește mARN-ul artificial pentru „a învăța” sistemul imunitar să recunoască virusul și să-l neutralizeze.

Compania a declarat luni că se așteaptă să livreze între 600 de milioane și 1 miliard de vaccinuri în 2021 și prevede vânzări de 11,7 miliarde de dolari.

„Suntem pe drumul cel bun pentru a livra cel puțin 600 de milioane de doze", a spus directorul executiv Stéphane Bancel.

Prima tranşă de vaccin de la Moderna este aşteptată să sosească miercuri în România, conform coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva noului coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG