Linkuri accesibilitate

Vaccinul COVID Pfizer, aprobat în Europa pentru copiii între 12-15 ani


Testele clinice ale vaccinului Pfizer/BioNTech au studiat impactul vaccinului și asupra copiilor.

Serul Pfizer/BioNTech este primul vaccin împotriva COVID-19 aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru adolescenții între 12 și 15 ani. Până acum, inocularea a fost disponibilă pentru persoanele peste 16 ani. Tinerii, deși nu au simptome la fel de grave ca adulții, sunt vectori importanți ai transmiterii virusului.

„Vaccinul a fost deja aprobat pentru cei peste 16 ani, iar datele arată că vaccinul este sigur pentru cei între 12 și 15 ani”, a declarat Marco Caveleri, directorul Strategiei de Vaccinare de la Agenția Europeană a Medicamentului. Decizia Agenției va fi transmisă Comisiei Europene, care va adopta o Hotărâre de natură legală în numele celor 27 de state membre.

Germania a hotărât deja să vaccineze tinerii peste 12 ani începând cu 7 iunie. La începutul acestei luni, Statele Unite ale Americii au aprobat serul Pfizer/BioNTech pentru cei cu vârstele între 12 și 15 ani. Și în Canada a fost aprobat acest vaccin pentru adolescenți.

Tot luna aceasta, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a transmis țărilor bogate care se găsesc în situația de a vaccina tinerii, să doneze acele doze către schema de redistribuție către țările sărace, COVAX, deoarece copiii nu sunt la fel de vulnerabili în fața bolii ca adulții.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG