Linkuri accesibilitate

Val nou de arestări în Turcia pentru presupuse legături cu Gulen


Aproximativ 80.000 de oameni au fost arestați în Turcia pentru presupuse legături cu rețeaua lui Gulen, de la încercarea de lovitură de stat din iulie 2016. Imaginea este de la valul de arestări din aprilie 2017.

Procurorii turci, care continuă anchetele deschise după încercarea de lovitură de stat din iulie 2016, au dispus, marți, arestarea a aproximativ 700 de persoane suspectate de legături cu reţeaua Gulen, acuzată de Turcia că s-a aflat în spatele evenimentelor.

Mandatele de arestare au fost emise inițial pentru 228 de angajați din Apărare și Justiție. Dintre aceștia, 101 erau ofițeri activi, transmite Reuters.

Lor li se adaugă alte 467 de persoane, reținute în cadrul unei anchete în care erau cercetate suspiciuni de corupție legate de un examen de promovare în poliție, organizat în 2009, relatează Associated Press.

Epurările împotriva presupușilor susținători ai clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite, au început imediat după încercarea de lovitură de stat pentru înlăturarea de la putere a președintelui Recep Tayyip Erdogan, din 15 iulie 2016, în care au murit aproximativ 250 de oameni.

Riposta severă a lui Erdogan a continuat într-un ritm susținut, în jur de 80.000 de oameni au fost arestați de atunci, iar alte aproximativ 150.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă.

Predicatorul Gulen a negat orice implicare în evenimentele din iulie 2016.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG