Linkuri accesibilitate

Valeriu Gheorghiță: Peste 27.000 de profesori au fost vaccinați


Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat că peste 27.000 de persoane din educație au fost vaccinate până în prezent. În total, mai sunt înscrise alte 110.000 de persoane din învățământ care așteaptă să fie imunizate.

Președintele Klaus Iohannis urmează să anunțe dacă școlile se vor redeschide din 8 februarie și ce în sistem. Președintele are, la ora 15, consultări la Palatul Cotroceni cu premierul, miniștrii Educației și Sănătății și alți membri ai Guvernului.

Valeriu Gheorghiță a arătat că de miercuri, 3 februarie, va intra și vaccinul de la Moderna în centrele de vaccinare și va începe să fie folosit pentru inolucări.

În analiză se află și vaccinul produs de AstraZeneca/Oxford care a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

574.544 de români sunt programați în acest moment la vaccinare, iar dintre persoanele vaccinate cu prima doză, 79% sunt persoane vulnerabile - peste 65 de ani, bolnavi cronici, persoane cu handicap și rezidenți ai unor centre sociale.

România urmează să doneze, în perioada următoare, 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Republicii Moldova, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Valeriu Gheorghiță:

  • Număr de doze de vaccin recepționate: 948.149 Pfizer/BioNTech
  • Circa 163.000 de doze vor veni pe 8 februarie
  • De la Moderna au venit 36.000 de doze
  • Din 3 februarie vor fi distribuite primele doze de la Moderna și va începe campania de vaccinare cu aceste doze
  • 1826 de doze pierdute până în prezent din diverse motive - deteriorarea flacoanelor, temperatură necorespunzătoare
  • 574.544 de români sunt programați în acest moment la vaccinare, iar dintre persoanele vaccinate cu prima doză, 79% sunt persoane vulnerabile - peste 65 de ani, bolnavi cronici, persoane cu handicap și rezidenți ai unor centre sociale
  • Țara noastră are în acest moment 578 de centre de vaccinare deschise la nivel național, iar alte 180 de centre de vaccinare urmează să fie deschise în luna februarie.
  • Peste 27.000 de persoane din învățământ au fost vaccinate. Mai sunt programate circa 110.000
  • După aprobarea vaccinului Astra Zeneca de către Agenția Europeană a Medicamentului, Agenția Națională a Medicamentului va decide care sunt categoriile de persoane eligibile pentru a li se administra acest vaccin - vârstă etc.
  • Etapa a treia va începe în aprilie
XS
SM
MD
LG