Linkuri accesibilitate

Vela: Analizăm o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani


Marcel Vela

Intervalul orar 11-13 în care persoane peste 65 de ani pot părăsi izolarea la domiciliu pentru activități de strictă necesitate ar putea suferi modificări. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a arătat că, odată cu venirea căldurii, intervalul ar urma să fie mutat mai devreme dimineaţa, când şi magazinele sunt igienizate, dar ar urma să fie introdus un nou interval, după-amiaza sau seara, când vârstnicii să poată ieşi la plimbare.

Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11,00 -13,00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore", a spus Vela într-un videoclip pe Facebook în care a răspuns întrebărilor puse de cetăţeni.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

De asemenea, ministrul a menționat o altă nouă evaluare pentru un interval orar spre seară sau după-amiază pentru persoanele peste 65 de ani.

Avem în analiză acest aspect şi vă vom anunţa cât de curând cu privire la reprogramarea programului", a precizat ministrul.

Vela a primit şi un mesaj din partea unei angajate de la Serviciul pentru Imigrări, mutată de la Biroul Rutier Iaşi, care i-a cerut un sfat pentru a putea lucra din nou „în stradă", în condiţile în care un transfer durează două-trei luni.

Se aprobă transferul dumneavoastră, nu durează două-trei luni, a durat două-trei secunde", i-a răspuns Vela, mulţumindu-i pentru patriotism.

Vela a afirmat, răspunzând unor alte mesaje, că, în ceea ce priveşte organizarea nunţilor, cel mai probabil mai trebuie aşteptat.

Marcel Vela a mai fost întrebat dacă pompierii vor primi cei 2.500 de lei brut stimulent pentru cei care intră în contact cu pacienţi cu COVID-19.

„Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental, şi la nivelul Ministerului de Interne, nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit, şi cu Ministerul de Finanţe, cuantumul coeficientului de risc, din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului care este într-un contact permanent cu bolanvul de coronavirus şi aţi văzut şi evoluţia îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa ca să primiţi un stimulent de risc şi pompierii,dar şi poliţiştii, poliţiştii de frotieră, jandarmii", a mai spus Vela.

El a răspuns îmesajelor primite timp de aproximativ jumătate de oră, fiind vorba de mai mult de şapte întrebări, cum anunţase iniţial, şi a spus că va face acelaşi lucru şi săptămâna viitoare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că va răspunde, în fiecare zi de miercuri, printr-un video postat pe pagina sa de Facebook, la şapte întrebări pe care le va primi tot pe Facebook de la cetăţeni. Întrebările la care va răspunde vor fi alese aleatoriu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG