Linkuri accesibilitate

Veneto, Italia: Bolnavii de COVID-19 care refuză internarea riscă închisoarea


Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia

Persoanele testate pozitiv cu coronavirus care refuză tratamentul spitalicesc, s-ar putea confrunta cu o pedeapsă cu închisoarea în conformitate cu un nou regulament introdus în regiunea nord-estică din Italia, Veneto.

Ordinul guvernatorului Luca Zaia spune că până la sfârșitul lunii iulie spitalele trebuie să transmită parchetului public lista celor care refuză internarea după ce au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Oricine se întoarce în Veneto, care include orașul Veneția, trebuie i se administreze două teste obligatorii, dacă se întoarce dintr-o călătorie de afaceri în afara Uniunii Europene sau dintr-o țară non-Schengen.

Conform legislației italiene, oricine răspândește din neglijență virușii unei epidemii riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, în timp ce oricine face acest lucru în mod voit se poate confrunta cu închisoarea pe viață.

„Este o modalitate de a compensa parțial legislația națională care nu necesită izolare la întoarcerea dintr-o țară non-UE dacă șederea în străinătate durează până la cinci zile", a spus Zaia în cadrul unui briefing transmis live pe Facebook.

Ultimele date disponibile cu privire la cazurile de coronavirus date publicității pe 6 iulie pentru Veneto arată că regiunea a avut în total 169 de persoane spitalizate, cu 28 de noi infecții, dintre care 15 au avut legătură cuu călătoriile în străinătate.

Italia este una dintre cele mai afectate țări din lume, cu un număr total de 34.869 de morți și 241.819 infectați cu coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG