Linkuri accesibilitate

Vestele galbene protestează în cartierele de lux ale Parisului


Vestele galbene au devastat, la protestelee anterioare, marile bulevarde din centrul Parisului

Adepții mișcării „Vestele galbene” protestează pentru a 16-a săptămână la rând la Paris și în alte orașe franceze pentru a arăta că sunt în continuare mobilizați împotriva politicilor economice ale guvernului.Una dintre principalele critici la adresa acesteia este că îi favorizează pe bogați, informează AP.

La Paris, protestatarii s-au adunat la Arcul de Triumf înaintea unui marș plănuit prin cartierele de lux din vestul orașului. Au devenit cunoscute ciocnirile dintre polițiști și demonstranții mișcării Vestele galbene, cei din urmă devastând magazinele de pe arterele centrale ale Parisului.

Vineri, președintele francez Emmanuel Macron a reiterat un apel la calm, referindu-se la răbufnirile „inacceptabile” de violență de la începerea protestelor în noiembrie.

Organizatorii spun că vor să mențină presiunea asupra guvernului înaintea apropiatei încheieri a unei „mari dezbateri” de două luni, inițiată de Macron pentru a permite francezilor de rând să-și exprime opiniile în chestiuni economice și politice.

XS
SM
MD
LG