Linkuri accesibilitate

Vicepremierul Raluca Turcan: PNL nu va intra într-un guvern de uniune națională alături de PSD


Vicrepremierul Raluca Turcan

Dacă moțiunea de cenzură pe care PSD va vrea să o depună va trece, liberalii nu se vor alătura social-democraților într-un guvern de uniune națională până la alegerile parlamentare, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a acuzat PSD că prin motiunea de cenzură ”amanetează sănătatea publică pentru o mână de voturi” și ”pune sare peste o rană uriașă” . ”Partidele noastre sunt incompatibile”, a spus Turcan.

”Dacă trece, vom parcurge etapele post-moțiune de cenzură, însă nu pot să nu remarc cum unii își permit să pună sare peste o rană uriașă care există acum în societatea noastră și peste tot în lume, generată de această criză sanitară (…) Când vezi că în toată lumea s-a creat o solidaritate indiferent de apartenența politică, la noi încearcă să abordeze cu cinism și pentru o mână de voturi amanetează sănătatea publică", a spus Turcan la Digi 24.

Nu se pune problema ca PNL să se orienteze spre social-democrați, pentru a reuși să asigure guvernarea, a mai precizat Turcan

"PSD până a ajunge să facă propuneri în materie de guvernare cred că mai are o cale lungă de parcurs pentru credibilizare. Niciodată alături de PSD. Partidele noastre sunt incompatibile structural. Unii au pus interersul oamneilor cinstiți pe primul loc, alții au pus interesul infractorilor. Au fost la guvernare. Toată agenda guvernamentală și parlamentară era asediată de legi pentru apărarea infractorilor. Au rămas aceiași”, a spus Turcan.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG